MENU

Onze verschillende bedrukkingstechnieken

Onlangs spraken wij met u over het belang van een goede verpakking in uw marketingstrategie. We hadden het over de noodzaak om uw visuele identiteit erop over te brengen. Nu rijst een andere vraag: wat zijn de verschillende druktechnieken die wij ter uwer beschikking stellen?

Digitale bedrukking

Boîte cadeau en carton sharpedge
Gepersonaliseerde geschenkdoos digitale bedrukking met scherpe hoeken en kanten

Digitaal drukken, ook wel bekend als digitaal printen, is een van de nieuwste technieken in de drukwereld.

Het principe is eenvoudig: u maakt een ontwerp op uw computer, die op zijn beurt computergegevens doorstuurt naar de printer. Er is geen voorbereiding van de machine of het maken van de drukplaat (in het jargon van de drukkers de plaat genoemd).

In ons geval is de printer uitgerust met UV-lampen die het ontwerp onmiddellijk fixeren wanneer zeer kleine inktdruppels op de doos worden gespoten. De inkt vormt een dunne laag op het karton en dringt niet in het materiaal. 

Deze techniek maakt meestal gebruik van CMYK-kleuren (cyaan, magenta, geel, zwart). Het is een vierkleuren proces. De kleuren worden rechtstreeks op het te bedrukken voorwerp gemengd om de gewenste tinten te verkrijgen. Bij Centurybox is onze machine CMYK LcL White, wat betekent dat hij is uitgerust met 3 extra kleuren voor een betere definitie van uw afbeeldingen, foto’s en logo’s.

CARDBOARD BOXES WITH HANDLES

De snelle instelling van de machine en de continue processtroom maken het de methode bij uitstek voor het bedrukken van kleine hoeveelheden. Er hoeft namelijk niet van tevoren een plaat te worden gemaakt, wat de aanloopkosten drukt.

special shape
special shape

Bij Centuryprint.eu gebruiken we deze druktechniek alleen op witte dozen. Als u een gekleurde doos met digitale bedrukking wilt personaliseren, vul dan het volgende formulier in om ons een aanvraag voor een bedrukking op maat te sturen.

Hingbox
Hingbox

ZEEFDRUK

Ken je de stencil techniek? Bij zeefdrukken is het bijna hetzelfde! Wij gebruiken een cliché dat bestaat uit een op de afbeelding van uw ontwerp gesneden doek, dat wij in een houten frame plaatsen. Vervolgens brengen we de inkt met een doktersmes aan op uw verpakking. 

Deze zeefdrukmethode maakt gebruik van pantonekleuren, wat betekent dat u de exacte kleur van uw merk kunt kiezen en uw visuele identiteit intact kunt houden. De kleurtoon zal nauwkeuriger zijn dan bij vierkleurendruk.

Wanneer u kiest voor zeefdruk voor uw verpakking, kunt u slechts twee verschillende kleuren kiezen en die moeten minstens 1 cm uit elkaar liggen. Dit betekent dat met deze druktechniek geen afbeeldingen of foto’s op uw verpakking kunnen worden gedrukt.

Als u uw verpakking met meer dan twee kleuren wilt laten zeefdrukken, vul dan dit formulier in zodat wij u kunnen helpen bij het maken van uw verpakking op maat.

Warmtebedrukking

Deze druktechniek maakt gebruik van dunne gemetalliseerde folies die wij met een magnesium pad (het bekende cliché) tegen de doos drukken. De kleur komt alleen daar terecht waar de folie is geperst en verwarmd. Deze methode maakt droog afdrukken mogelijk. 

Het resultaat is zeer elegant. Het is de enige druktechniek waarmee een echt goud- of metaaleffect kan worden bereikt en is daarom zeer populair voor premium verpakkingen.

Bij Centuryprint.eu kunt u slechts één kleur selecteren voor uw hot foil verpakking. Als u meer dan één kleur wilt, neem dan contact met ons op via dit formulier, zodat we samen een pakket op maat kunnen samenstellen.


Bedrukken met reliëf

Dit drukproces is het meest verbreide geweest sinds de komst van de boekdrukkunst. Sindsdien zijn er echter veel andere technieken ontwikkeld en is deze langzaam verdwenen. Maar de laatste jaren heeft het een comeback gemaakt. Veel merken spelen nu immers even graag in op de visuele als op de tastzin van hun verpakking. 

Maar wat is debossing? Het is een druktechniek waarbij het karton wordt uitgehold om een reliëfeffect te creëren. De diepte van de inzinking kan variëren, afhankelijk van de dikte van het gebruikte karton. 

Wij gebruiken dezelfde stempel als voor het warm stempelen, dus het is ook mogelijk om een warm stempelkleur toe te voegen aan het reliëf van uw debossing.  

Spelen met de textuur van uw verpakking geeft een gevoel van kwaliteit dat uw klanten niet zal ontgaan.

AANVULLENDE DRUKTECHNIEKEN OP MAAT BESCHIKBAAR

Centurybox biedt ook verpakkingen op maat aan. Dit betekent dat wij u nog meer druktechnieken kunnen aanbieden. Deze worden echter niet in België geproduceerd, maar in onze Europese en Aziatische fabrieken. 

Voor alle verzoeken om verpakkingen op maat, gelieve dit formulier in te vullen.

OFFSET 

Sac papier noblesse plastifié avec impression Offset

Offsetdrukken is de meest gebruikte techniek ter wereld. Het is gebaseerd op het antagonisme van water en vet, twee onmengbare elementen.

Deze druktechniek vereist verschillende voorbereidende stappen, in tegenstelling tot digitaal drukken. Een metalen plaat wordt eerst gegraveerd met het drukmotief. Daarna wordt het beeld overgebracht op een in rubber-, aluminium- of magnesiumfolie gewikkelde cilinder, die de deken (of drukplaat) wordt genoemd. Pas in de derde fase kan de deken daadwerkelijk op de verpakking worden gedrukt. 

Offsetdruk maakt ook gebruik van vierkleurendruk. Vier rollen, elk met een inktfilm in een van de CMYK-kleuren, verspreiden lagen kleur over de bedrukbare gebieden. Water beschermt de niet-bedrukbare delen. 

Elke kleur moet een bord hebben. Als u bijvoorbeeld een foto wilt afdrukken op een pantone-achtergrond, moet u voor deze afdruk 5 platen maken (één voor elke CMYK-kleur en één voor de pantone-kleur).

OFFSET UV

Rouleaux d'impression

We gebruiken ook UV-offset. De techniek is vergelijkbaar met andere druktechnieken, maar een ultraviolet licht behandelt het droogproces en biedt een onmiddellijk resultaat op elk type drager dat niet met klassieke offset kan worden bedrukt: in de massa gekleurd materiaal, goudfolie, speciaal papier, enz.

Hoewel iets duurder, belooft deze druktechniek de best mogelijke kwaliteit. Het gedrukte ontwerp is rijker aan kleur en contrast dan alle andere methoden. Bovendien kan elk oppervlak dat door de pers gaat worden bedrukt.  De techniek wordt vooral gebruikt voor oplagen van meer dan 1000 stuks om de hogere plaatkosten te kunnen afschrijven.

Bedrukking met Reliëf 

Boîte cadeau avec impression à chaud sur la face supérieure

De embossingtechniek, ook wel reliëf genoemd, is precies het tegenovergestelde van debossing. In plaats van een depressie in het karton te creëren, creëren we een reliëfeffect naar boven. 

Deze chique en geraffineerde techniek geeft een prestigieus karakter aan uw verpakking. 

Zoals u ziet, zijn de kenmerken vergelijkbaar met die van debossing. De tactiele kracht van deze inktloze bedrukking biedt een echte meerwaarde aan uw verpakking en versterkt uw merkimago.

TEXTUREN, DRUKTECHNIEKEN EN MATERIALEN

Boites cadeaux à fermeture magnétique
Boites cadeaux à fermeture magnétique

Wanneer u een verpakkingsontwerp op maat maakt, beschikt u over een breed scala aan texturen, druktechnieken en materialen, zoals overlays van textiel, overlays van hout of houteffecten, holografische overlays of overlays met leereffecten, enz. Alles wat je je kunt voorstellen is mogelijk. Wij raden u aan dit contactformulier in te vullen om het rechtstreeks met onze deskundigen te bespreken.

Binnenkort verschijnt er een blogpost over de verschillende texturen en materialen die in verpakkingen kunnen worden gebruikt, dus blijf op de hoogte!

Sorry, the comment form is closed at this time.